Voor deze functie zijn we op zoek naar een vrijwilliger die geïnteresseerd is in de laatste trends op het gebied van duurzaamheid, eerlijke handel en sociale betrokkenheid. Samen met de inkoopcoördinator bepaal je het assortiment voor de winkel, bezoek je leveranciers en bepaal je de aanbiedingen. Daarnaast help je mee met de verwerking van de inkoop: invoeren in de computer en prijzen van de artikelen.
De tijd die je met deze functie kwijt bent is gemiddeld een dagdeel per week, soms minder, soms meer. Als je gaat inkopen -gemiddeld een keer per maand- ben je vaak wel een hele dag bezig.
Het is een leuke veelzijdige, creatieve functie waar je je echt in kan ontwikkelen.

Over de Wereldwinkel

Elke Wereldwinkel in Nederland wordt aangestuurd vanuit hun eigen, zelfstandige vereniging –zo ook onze Amsterdamse winkel! Met meer dan veertig enthousiaste vrijwilligers zetten we ons in om dag in, dag uit jullie te verwelkomen in onze winkel. Alle aspecten van de bedrijfsvoering sturen wij zelf aan: van het inkoopbeleid, tot de manier waarop we de winkel inrichten, en zelfs de leuke taken als administratie en financiele rapportage. Door onze vrije tijd te geven aan de Wereldwinkel hopen we bij te dragen aan het bevorderen van eerlijke handel wereldwijd. En we leren tegelijkertijd het reilen en zeilen van een superleuke cadeauwinkel!

Omdat we een vereniging zijn, met een verkozen bestuur en betrokken vrijwilligers, krijgt iedereen de kans om mee te denken over de koers van onze winkel. Dit kan zijn door je bezig te houden met taken naast de vaste winkeldiensten, zoals het schrijven van teksten voor de website, of door je stem te laten horen op een van de halfjaarlijkse ledenvergaderingen. Elk jaar kiest de ledenvergadering ook de samenstelling van het bestuur: een kleine groep vrijwilligers die zich actief bezig houdt met de bevoorrading van de winkel, het maken van de vrijwilligersroosters, en het plannen van speciale activiteiten.

Lijkt het je ook leuk om lid te worden van onze vereniging? Meld je dan nu aan als vrijwilliger, en we nemen zo snel mogelijk contact met je op over de mogelijkheden.