The Twinning Company

The Twinning Company werkt al jarenlang samen met artisinale houtbewerkers en pottenbakkers uit Tunesië. Pottenbakkerij is een traditioneel familieambacht in Tunesië, en dat geldt ook voor de familie waarmee The Twinning Company samenwerkt. De mannen houden zich bezig met het bakken van de solide aardewerken producten, terwijl de vrouwen de versieringen aanbrengen. Dankzij de werkgelegenheid die dit verschaft kunnen veel families in Tunesië leven van de verkoop van aardewerk in Nederland. De strenge naleving van de fair trade regels zorgt er ook voor dat de leefomstandigheden binnen de gezinnen verbetert, wat de gelijkheid ten goede komt.

Het olijfhout dat wordt verkocht door The Twinning Company komt van olijfbomen die geen olijven meer dragen. Ongeveer vijftig handwerkers verwerken deze oude bomen tot mooie schalen, planken, en andere producten voor in de keuken.

Wil je meer weten over deze leverancier? Bezoek dan hun website.