Coördinator inkoop en winkelinrichting Wereldwinkel Amsterdam

Spreekt het fair trade assortiment van de Wereldwinkel jou aan? Kom ons dan helpen!

TAAKOMSCHRIJVING

Voor deze functie zijn we op zoek naar een vrijwilliger die geïnteresseerd is in de laatste trends op het gebied van duurzaamheid, eerlijke handel en sociale betrokkenheid. Als inkoopcoördinator bepaal je samen met het inkoopteam het assortiment voor de winkel, bezoek je leveranciers en bepaal je de aanbiedingen. Verder help je mee met de verwerking van de inkoop: invoeren in de computer en prijzen van de artikelen. Daarnaast coördineer je de inrichting van zowel de etalage als de winkel, zodat deze er altijd piekfijn uitziet en neem je deel aan het zeswekelijks overleg met het team inkoop, winkelinrichting en marketing.

De benodigde tijd is gemiddeld twee dagdelen per week, soms minder, soms meer. Als je gaat inkopen -gemiddeld een keer per maand- ben je sowieso wel een hele dag bezig, naast de tijd voor de voorbereiding en de verwerking van de inkoop. Als je ook af en toe in de winkel wil staan is dat fijn, maar niet noodzakelijk.  Het is een leuke, veelzijdige, creatieve functie.

WAT VOOR KENNIS OF VAARDIGHEDEN ZIJN NODIG?

Enige ervaring met inkopen en winkelervaring is fijn, maar niet noodzakelijk. Spreekt het – fair trade, fair made & duurzame – assortiment van de Wereldwinkel jou aan? Ben je klantvriendelijk, open en sociaal? Heb je nog ongeveer 8 uur per week tijd vrij die je graag vrijwillig zou willen inzetten voor eerlijke handel en een leefbare wereld voor iedereen? Neem dan contact met ons op.  

WAT VOOR SCHOLING KRIJG JE AANGEBODEN?

workshops als Werken in de Wereldwinkel en Winkelinrichting en etaleren.  

WAT KRIJG JE ER VOOR TERUG?

Leuke werkomgeving, zinvolle tijdsbesteding, prettige collega’s, opleidingen op het gebied van verkoop, en/of eventueel etaleren, inkoop etc. Vrijwilligers worden goed ingewerkt. En er is altijd veel te doen! Verkopen, marketing, inkopen, etaleren enz.

Bij wijze van uitzondering is voor deze functie een vrijwilligersvergoeding van €125,- per maand beschikbaar.

WAT IS DE MEERWAARDE VAN DIT VRIJWILLIGERSWERK?

Wat maakt het de moeite waard in de wereldwinkel te werken? Met de verkoop van fair trade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens de fair trade- en/of duurzaamcriteria geproduceerd en ingekocht. De vele vrijwilligers in de Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. 

WERKTIJDEN

ongeveer twee dagdelen van 4 uur per week. In overleg.

HOE KOM JE IN AANMERKING?

Heb je 8 uur per week tijd vrij die je graag vrijwillig wil inzetten voor eerlijke handel en een leefbare wereld voor iedereen? Neem dan contact met ons op.