Vrijwilliger Communicatie en Marketing

In het kort

Wereldwinkel Amsterdam is een professionele fair trade cadeauwinkel gerund door enthousiaste vrijwilligers. Spreekt het – fair trade, fair made & duurzame – assortiment van de Wereldwinkel jou aan?

taakomschrijving

Heb jij een achtergrond in communicatie en/of PR of affiniteit daarmee en heb je een aantal uur in de week ‘over’ om deze kennis, op vrijwillige basis, in te zetten voor de Wereldwinkel? 

Als PR- en communicatiemedewerker houd jij je bezig met het op een originele manier in de markt zetten van onze wereldwinkel.Je zorgt ervoor dat onze artikelen op een aantrekkelijke wijze op onze website worden geplaatst.

Je bent eindredacteur van de website en verzorgt de nieuwsbrief. Ook schrijf je zelf teksten voor de website en social media en zorgt ervoor dat we online goed vindbaar zijn…

Je ontwinkelt promotiemateriaal voor de wereldwinkel.

Een leuke creatieve functie waar volop ruimte is voor eigen inbreng waarin je je echt kunt ontwikkelen.

Bij voorkeur doe je deze taken in combinatie met de functie van verkoopmedewerker.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?

Ervaring met PR en communicatie is een pre.

De website is opgemaakt met een gebruikersvriendelijk CMS, maar ervaring met zowel websites als Mailchimp is wel een pre. Evenals een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Wat voor scholing krijg je aangeboden?

Workshop als Werken bij de wereldwinkel behoort tot de mogelijkheid.

Wat krijg je er voor terug?

Leuke werkomgeving, zinvolle tijdsbesteding, prettige collega’s, opleidingen op het gebied van verkoop, en/of eventueel etaleren, inkoop etc.

Vrijwilligers worden goed ingewerkt. En er is altijd veel te doen! .

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?

Wat maakt het de moeite waard in de wereldwinkel te werken?
Met de verkoop van fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens de fairtrade en/of duurzaamcriteria geproduceerd en ingekocht. De vele vrijwilligers in de Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan.

Werktijden

Minimaal een dagdeel (4 uur) per week.

Hoe kom je in aanmerking?

Heb je minimaal 4 uur per week tijd vrij die je graag vrijwillig wil inzetten voor eerlijke handel en een leefbare wereld voor iedereen? Neem dan contact met ons op. 

Over de Wereldwinkel

Elke Wereldwinkel in Nederland wordt aangestuurd vanuit hun eigen, zelfstandige vereniging –zo ook onze Amsterdamse winkel! Met meer dan veertig enthousiaste vrijwilligers zetten we ons in om dag in, dag uit jullie te verwelkomen in onze winkel. Alle aspecten van de bedrijfsvoering sturen wij zelf aan: van het inkoopbeleid, tot de manier waarop we de winkel inrichten, en zelfs de leuke taken als administratie en financiele rapportage. Door onze vrije tijd te geven aan de Wereldwinkel hopen we bij te dragen aan het bevorderen van eerlijke handel wereldwijd. En we leren tegelijkertijd het reilen en zeilen van een superleuke cadeauwinkel!

Omdat we een vereniging zijn, met een verkozen bestuur en betrokken vrijwilligers, krijgt iedereen de kans om mee te denken over de koers van onze winkel. Dit kan zijn door je bezig te houden met taken naast de vaste winkeldiensten, zoals het schrijven van teksten voor de website, of door je stem te laten horen op een van de halfjaarlijkse ledenvergaderingen. Elk jaar kiest de ledenvergadering ook de samenstelling van het bestuur: een kleine groep vrijwilligers die zich actief bezig houdt met de bevoorrading van de winkel, het maken van de vrijwilligersroosters, en het plannen van speciale activiteiten.

Lijkt het je ook leuk om lid te worden van onze vereniging? Meld je dan nu aan als vrijwilliger, en we nemen zo snel mogelijk contact met je op over de mogelijkheden.