Vacature Roosterplanner

In het kort

Wereldwinkel Amsterdam is een professionale fair trade winkel die gerund wordt door enthousiaste vrijwillgers. Spreekt het – fair trade,fair made, duurzame- assortiment van de Wereldwinkel jou aan?

taakomschrijving

Elke week werken er 22 vrijwilligers volgens een rooster in de winkel! Jij plant hen in, zorgt voor vervanging bij ziekte of vakantie! Je onderhoudt contact met de vrijwilligers over hun beschikbaarheid en bent telefonisch bereikbaar voor hen. jij hebt het overzicht van de inzetbaarheid van onze vrijwilligers en houdt het  rooster up to date.

Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig?

Systematisch en planmatig kunnen werken. Bij voorkeur ervaring in roosterplanning. Je vindt het leuk om met vrijwilligers samen te werken en contact met hen te hebben. soms moet je creatief zijn en is het puzzelen om het rooster vol te krijgen.

Wat voor scholing krijg je aangeboden?

Workshop werken in een Wereldwinkel hoort tot de mogelijkheden.

Wat krijg je er voor terug?

Een leuke en enthousiaste omgeving met betrokken vrijwilligers.

Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk?

Door jouw inzet binnen de winkel wordt er continuiteit geboden ten aanzien van de bezetting. Door de verkoop van producten zijn de producenten gegarandeerd van een goed inkomen.

Werktijden

Ongeveer 4 uur per week. In het begin is het de bedoeling om kort mee te lopen in de winkel zodat je een idee krijgt over wat het inhoudt om in de winkel te werken.

Over de Wereldwinkel

Elke Wereldwinkel in Nederland wordt aangestuurd vanuit hun eigen, zelfstandige vereniging –zo ook onze Amsterdamse winkel! Met meer dan veertig enthousiaste vrijwilligers zetten we ons in om dag in, dag uit jullie te verwelkomen in onze winkel. Alle aspecten van de bedrijfsvoering sturen wij zelf aan: van het inkoopbeleid, tot de manier waarop we de winkel inrichten, en zelfs de leuke taken als administratie en financiele rapportage. Door onze vrije tijd te geven aan de Wereldwinkel hopen we bij te dragen aan het bevorderen van eerlijke handel wereldwijd. En we leren tegelijkertijd het reilen en zeilen van een superleuke cadeauwinkel!

Omdat we een vereniging zijn, met een verkozen bestuur en betrokken vrijwilligers, krijgt iedereen de kans om mee te denken over de koers van onze winkel. Dit kan zijn door je bezig te houden met taken naast de vaste winkeldiensten, zoals het schrijven van teksten voor de website, of door je stem te laten horen op een van de halfjaarlijkse ledenvergaderingen. Elk jaar kiest de ledenvergadering ook de samenstelling van het bestuur: een kleine groep vrijwilligers die zich actief bezig houdt met de bevoorrading van de winkel, het maken van de vrijwilligersroosters, en het plannen van speciale activiteiten.

Lijkt het je ook leuk om lid te worden van onze vereniging? Meld je dan nu aan als vrijwilliger, en we nemen zo snel mogelijk contact met je op over de mogelijkheden.