Assortiment

Bij de Wereldwinkel Amsterdam vind je fair trade, fair made & duurzame producten met een mooi verhaal. Voor jezelf, of als cadeau voor een ander. Kom winkelen in onze winkel op de Ceintuurbaan 266 in Amsterdam.

Food

Lekker eten, duurzaam en biologisch geteeld, lag aan de basis van de Nederlandse Wereldwinkels en is nog steeds een belangrijk onderdeel van ons assortiment. In onze winkel vind je alleen díe etenswaren waarvan we kunnen garanderen dat ze op een ethische manier in onze winkel zijn beland. Van boer tot producent, iedereen krijgt een eerlijk loon en let erop dat al dat lekkers niet ten koste gaat van het milieu. Probeer bijvoorbeeld eens onze olijfolie, van het Griekse merk Ladi, de unieke koffies van Café d’Origen, of de heerlijke theëen van Natural. Uiteraard is er altijd chocolade van Tony Chocolonely, ons eigen Nederlandse chocolademerk wat bewijst dat óók chocola op een verantwoorde manier geproduceerd kan worden.

Verzorging

Weet jij precies wat je op je huid smeert? Met onze verzorgingsproducten wél. Deze natuurlijke zeepjes, balsems, en geuren zijn met zorg voor mens en natuur gemaakt. Zonder vervuilende stoffen zoals microplastics of SLS, maar met volledig natuurlijke ingrediënten zoals bijenwas, olijfolie, en essentiële oliën. Zo is de lippenbalsem van Last Forest nieuw in ons assortiment, heerlijk geurend en volledig biologisch voor een goede verzorging. Ook de zeepjes van Soap-n-Scent zijn een aanrader. Deze handzeepjes zijn beschikbaar in verschillende geuren, zoals de klassiekers lavendel of sandaalhout of uniekere geuren zoals zoete basilicum of geitenmelk. We bieden ook geurstokjes aan, om je interieur nét dat beetje extra sfeer te geven.

Accessoires

Ook voor stijlvolle accessoires ben je bij de Wereldwinkel Amsterdam aan het juiste adres. We werken samen met Nederlandse en internationale merken om je een verscheidenheid aan sieraden, sjaals, en tassen aan te kunnen bieden. Zo vindt je bij ons de armbanden en bangles van “Return to Sender”, waarmee je de werkgelegenheid voor vrouwen in arme landen ondersteunt. Ook werken wij samen met “Sjaal met Verhaal”, wiens kleurrijke sjaals en plaids direct bijdragen aan een beter leven voor vrouwen in Nepal. Onze oorbellen zijn zeker het bekijken waard – gemaakt van puur zilver, eerlijke edelstenen, en een goed hart. Loop regelmatig binnen, want onze collectie verandert met de seizoenen.

Kids

Jong geleerd is oud gedaan – en wat is er nou mooier dan die goede gewoontes vroeg aanleren met duurzame, verantwoorde cadeaus? De Wereldwinkel heeft een uniek en divers aanbod aan kinderspeelgoed, wat je met een gerust hart kan geven aan zowel de allerkleinsten als oudere kinderen. Zo hebben we heerlijk zachte knuffels en mooie mobiles, maar ook vingerpoppetjes, boekjes, of etuis voor wat oudere kinderen. 

Interieur

Ben jij op zoek naar een stijlvolle aanvulling voor je huis, die unieke blikvanger met karakter zonder dat je de hoofdprijs moet betalen? Ook daarmee kunnen we je helpen. De Wereldwinkel staat met recht al jarenlang bekend om ons grote aanbod aan interieurproducten. Tijdloze klassiekers zoals het Tunesische aardewerk en de lotus-waxinelichthouders, die al jaren een vast onderdeel vormen van ons assortiment, worden continu aangevuld met moderne designvoorwerpen zoals handgemaakte lampen of eigentijdse serviesstukken. Of je nou iets zoekt voor jezelf of als cadeau, je slaagt in onze winkel gegarandeerd.

Art

Kunst is universeel – elke cultuur maakt kunst, en elke cultuur maakt kunst op hun eigen manier. Zonder woorden geeft het uitdrukking aan gevoelens, emoties, en overtuigingen. Bij ons vind je een breed scala aan beeldende kunst uit verschillende gebieden, zoals Afrika, Azië, en Zuid-Amerika. Sommigen zijn vrolijk, kleurrijk, en ludiek, anderen zijn weer ingetogen en minimalistisch. Bovenal zijn het stuk voor stuk unieke werken, handgemaakt door kunstenaars die hun cultuur willen delen met anderen. Deze beeldjes zijn een échte favoriet in onze winkel, een hartverwarmend cadeau dat culturen weet te overstijgen.